Gedrag & Gehoorzaamheid

Gedrag & Gehoorzaamheid is een tak van hondensport waarbij zowel de hond als de baas geconcentreerd te werk gaan. Deze tak van sport begint eigenlijk bij elke hondenbezitter die een puppycursus volgt bij een hondenschool/vereniging.

Wil je vanuit je puppycursus verder in de G&G? Vraag je instructeur wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eens te komen kijken bij één van onze wedstrijden die verspreid over heel Nederland worden georganiseerd.

Gedrag & Gehoorzaamheid

Gedrag en Gehoorzaamheid is een tak van hondensport waarbij zowel de hond als de baas geconcentreerd te werk gaan. Deze tak van sport begint eigenlijk bij elke hondenbezitter die een puppycursus volgt bij een hondenschool/vereniging.

Wil je vanuit je puppycursus verder in de G&G? Vraag je instructeur wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eens te komen kijken bij één van onze wedstrijden die verspreid over heel Nederland worden georganiseerd.

Over Gedrag & Gehoorzaamheid

Gedrag en Gehoorzaamheid is een tak van hondensport waarbij zowel de hond als de baas geconcentreerd te werk gaan. Deze tak van sport begint eigenlijk bij elke hondenbezitter die een puppycursus volgt bij een hondenschool/vereniging. Hier leer je de hond te laten zitten; af te gaan; bij je te komen etc. etc. Dit is vrijwel bij elke hondenschool/vereniging de basis om mee te beginnen. Het is ook erg leuk om te zien dat je een hond verschillende oefeningen kunt aanleren. Deze zijn niet alleen leuk maar vaak ook handig in het dagelijkse leven.

Bij de FHN gaan we daarin een stukje verder. We bouwen het allemaal verder uit naar een hond die vele oefeningen kan uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn: het vooruit sturen naar een vak van 3 bollen, het los laten volgen in een parcours en over een hindernis springen om vervolgens een apporteerblok op te halen. Dit alles in een wedstrijd omgeving waar alle facetten naar voren komen. Op de wedstrijden is het erg gezellig onder de deelnemers en de hondenscholen/verenigingen doen hun uiterste best om er een gezellige dag van te maken.

Dus wil je vanuit je puppycursus verder in de G&G? Vraag je instructeur wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eens te komen kijken bij één van onze wedstrijden die verspreid over heel Nederland worden georganiseerd.

Wedstrijden

Bij de wedstrijden G&G die door de FHN worden georganiseerd kunt u deelnemen in de volgende klasses: GG0, GGB, GG1, GG2 en GG3. In de reglementen kunt u terugvinden wat de eisen voor de diverse klasses zijn. Voor meer informatie over deelname of organisatie van wedstrijden kunt u via onderstaande knop contact opnemen met de coordinator.

Examens

U kunt een examen aanvragen voor de klasses: SHH, GGB, GG1, GG2 en GG3. Hiervoor is een licentie vereist. Deze kunt u aanvragen op het besloten gedeelte. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen via onderstaande knop.

Informatie

Coördinatie examens

Keurmeesters

Debbie Baarendse
Gina Valkenhoff
Jack van Rengs
Lambert Drissen
Mariette van der Vos
Peter Mols
Uwe Sommerdijk

 

Kalender

 

 

Nieuws

De FHN gaat ervoor

Check regelmatig onze wedstrijdkalender, wekelijks worden er nieuwe wedstrijden toegevoegd in verschillende disciplines. Er staan al vele wedstrijden in. INDOOR: de eerste FHN indoor G&G wedstrijd is op zondag 27 november in Laag-Soeren Wil je als hondenschool...

Workflow GG examens

Wat, wanneer en hoe vraag je alles aan voor een officieel GG examen? Lees dit document voor een duidelijk overzicht. Heb je nog vragen? Stel ze via examens@fhn.nl

Zondag 24 April Landelijke SHH diploma dag

Omdat niet iedere hondenschool in de gelegenheid is een examen te organiseren (omdat er bijvoorbeeld niet genoeg deelnemers zijn om een examen aan te vragen) heeft de FHN een landelijke SHH-diploma dag gepland op zondag 24 april. We zijn van plan om dat vaker te gaan...

Werkproevendag 3 april

Klik op de afbeelding om de flyer (PDF) te downloaden

G&G reglementen

Er is een aantal wijzigingen aangebracht in de reglementen voor de G&G. Dit betreft voor de meeste klassen een kleine wijziging, alleen bij de SHH is de wijziging voor de oefening ‘visuele prikkel’ groter.Hondenscholen hebben t/m 31 augustus 2022 bij een examen...

G&G wedstrijd zondag 20 maart

Wedstrijdlocatie: Hondenschool GeldermalsenGroeneweg 384197 HG Buurmalsen Voor iedereen in de G&G sport Geen licentie nodigToegankelijk voor iedereen die graag sportief met zijn hond bezig is in de gehoorzaamheidVoor iedereen die het een leuke uitdaging vindt om...

G&G update 18-2-2022

Afgelopen donderdag 10 februari heeft er een overleg plaatsgevonden tussen het bestuur in de personen van Eva Frerichs en Debbie Baarendse, de coördinator G&G Mariette van der Vos, het bestuurslid sportzaken A/C/G Jack van Rengs (alsook coördinator G&G...