Nieuws G&G

Over Gedrag en Gehoorzaamheid

Gedrag en Gehoorzaamheid is een tak van hondensport waarbij zowel de hond als de baas geconcentreerd te werk gaan. Deze tak van sport begint eigenlijk bij elke hondenbezitter die een puppycursus volgt bij een hondenschool/vereniging. Hier leer je de hond te laten zitten; af te gaan; bij je te komen etc. etc. Dit is vrijwel bij elke hondenschool/vereniging de basis om mee te beginnen. Het is ook erg leuk om te zien dat je een hond verschillende oefeningen kunt aanleren. Deze zijn niet alleen leuk maar vaak ook handig in het dagelijkse leven.

Bij de FHN gaan we daarin een stukje verder. We bouwen het allemaal verder uit naar een hond die vele oefeningen kan uitvoeren. Denk daarbij aan het vooruit sturen naar een vak van 3 bollen. Het los laten volgen naast je in een parcours. Over een hindernis springen om vervolgens een apporteerblok op te halen. Dit alles in een wedstrijd omgeving waar alle facetten naar voren komen. Op de wedstrijden is het erg gezellig onder de deelnemers en de hondenscholen/verenigingen doen hun uiterste best om er een gezellige dag van te maken.

Dus wil je vanuit je puppycursus verder in de G&G? Vraag je instructeur wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eens te komen kijken bij één van onze wedstrijden die vrijwel gespreid over heel Nederland zijn georganiseerd.