Nieuws G&G

Gehoorzaamheid

Gedrag en Gehoorzaamheid is een tak van hondensport waarbij zowel de hond als de baas geconcentreerd te werk gaan. Deze tak van sport begint eigenlijk bij elke hondenbezitter die een puppycursus volgt bij een hondenschool/vereniging. Hier leer je de hond te laten zitten; af te gaan; bij je te komen etc. etc. Dit is vrijwel bij elke hondenschool/vereniging de basis om mee te beginnen. Het is ook erg leuk om te zien dat je een hond verschillende oefeningen kunt aanleren. Deze zijn niet alleen leuk maar vaak ook handig in het dagelijkse leven.

Bij de FHN gaan we daarin een stukje verder. We bouwen het allemaal verder uit naar een hond die vele oefeningen kan uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn: het vooruit sturen naar een vak van 3 bollen, het los laten volgen in een parcours en over een hindernis springen om vervolgens een apporteerblok op te halen. Dit alles in een wedstrijd omgeving waar alle facetten naar voren komen. Op de wedstrijden is het erg gezellig onder de deelnemers en de hondenscholen/verenigingen doen hun uiterste best om er een gezellige dag van te maken.

Dus wil je vanuit je puppycursus verder in de G&G? Vraag je instructeur wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eens te komen kijken bij één van onze wedstrijden die verspreid over heel Nederland worden georganiseerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinatoren Cor en Mieke Makkenze.

E-mail: gg@fhn.nl

Naast wedstrijden kunt u bij de FHN ook deelnemen aan examens, dit verloopt via de hondenscholen die voor de G&G discipline zijn aangesloten bij de FHN. Voor meer informatie over het meedoen aan een examen bij de FHN kunt u contact opnemen met de examencoördinator Jack van Rengs.

E-mail: examens@fhn.nl

Examens

Als u examen wilt doen voor GG, dient u een licentie aan te vragen voor GG. Deze kunnen door hondenscholen aangevraagd worden op het besloten gedeelte. Voor vragen kunt u ons via onderstaande knop een mail sturen.

Stuur E-Mail