Nieuws Apporteersport

A: Apporteerwedstrijd 28 November

Beste hondenscholen en lopers,
we hebben geprobeerd een apporteer-wedstrijd te organiseren op 28 november. Eigenlijk waren we al best ver met de voorbereidingen. Na de laatste persconferentie wilden we nog heel even afwachten of de nieuw ingestelde maatregelen effect zouden hebben. Helaas hebben we in overleg met de organiserende hondenschool nu toch moeten besluiten om de wedstrijd definitief niet door te laten gaan. Het risico voor de deelnemers en de organiserende hondenschool is te groot.
Bestuur FHN

A: Wedstrijd Apporteren 28 november

Sjakie’s Hondenclub Horst wil mogelijk op 28 november een wedstrijd Apporteren organiseren. Of deze wedstrijd door mag/kan gaan hangt uiteraard af van de maatregelen die het RIVM treft en of de gemeente toestemming wil/kan geven. Zodra hier een besluit over is genomen laten wij dit weten middels een nieuw nieuwsbericht.
Wij zijn Sjakie’s Hondenclub Horst dankbaar dat zij in deze onzekere tijd toch de voorbereidingen voor een wedstrijd willen starten.

Mededeling bestuur

Het is ons ter ore gekomen dat verschillende deelnemers aan FHN activiteiten het nodig vinden om over en tegen officials op een respectloze wijze te communiceren. Dit gebeurt in emails, op facebook en via whatsapp.

Vaak gebeurt dit zo dat de official of de vrijwilliger er net niets mee kan doen naar het bestuur, maar door opstapeling van deze berichten het plezier van de officials en vrijwilligers wordt ontnomen.

Recentelijk zijn we geconfronteerd door verenigingen die overwegen niet meer te willen organiseren en officials die hun functie willen neerleggen. Dit zou betekenen dat heel veel lopers hun mooie sport niet meer kunnen uitoefenen en dus de dupe worden van opmerkingen van enkele mensen.

Als bestuur van de FHN staan wij achter onze officials en zijn er voor de meerderheid van de deelnemers die vooral samen met de hond plezier willen hebben. Wij steunen onze officials altijd! Natuurlijk laten wij ook ruimte om opmerkingen en verbeteringen te communiceren. Maar doe dit alsjeblieft via de aangewezen kanalen, dus persoonlijk aan de coördinator op een wedstrijd, of via mail naar de coördinator of het bestuur. En doe dit op respectvolle wijze. De kanalen die nu vaak gekozen worden zijn kanalen waarbij de persoon waarover het gaat vaak niet op een open wijze kan reageren.

Als je wilt peilen hoe je collega-lopers over een issue denken, spreek ze dan aan op een wedstrijd, bel ze op, mail ze of stuur een persoonlijk bericht via social media. Denk goed na voordat je iets op social media zet en probeer het bericht voor je het plaatst op allerlei manieren te lezen. Een bericht is snel gelezen op een wijze waarop jij het niet bedoeld had. Dan schaad je mensen: lopers of officials die het beste met de sport voor hebben en zich hard inzetten voor de lol van ons allen.

Zoals hierboven al staat vermeld hebben we helaas moeten constateren dat er mensen zijn die onze officials toch geschaad hebben de afgelopen tijd. We hebben dan ook besloten een allerlaatste waarschuwing te geven. Wij geven onze officials de mogelijkheid bij het bestuur de namen te noemen van de personen die vanaf nu hen schaden met berichten. Berichten zijn wellicht niet zo bedoeld, maar kunnen toch mensen schaden. Het is de verantwoordelijkheid van de plaatser van de berichten om zich in te leven in de ontvanger en er zo voor te zorgen dat deze geen nare gevoelens overhoudt aan het bericht. Het bestuur neemt maatregelen tegen de persoon die genoemd wordt èn tegen de hondenschool waar deze persoon (een) licentie(s) heeft. De maatregelen worden in samenspraak met de meldende official opgelegd.

Wij betreuren het dat we deze maatregelen moeten treffen. We beoefenen allemaal een hele mooie sport. We hopen dat we dit nog lang met veel plezier kunnen doen.

Overzicht nieuwsbrieven

Een overzicht van nieuwsbrieven is geplaatst op de pagina
Nieuwsbrieven .

Nieuwsbrieven worden niet rondgestuurd naar scholen of leden. Dit omdat wij heel veel mails terug krijgen (niet bestelbaar). Iedereen kan de berichten op de site lezen.

Aanspreekpunten apporteersport

Om meer geluiden uit het deelnemersveld te kunnen horen en om beter te kunnen luisteren, zowel naar ideeen als feedback, zouden wij graag zien dat er een aantal (4 ong.) mensen als aanspreekpunt kunnen dienen voor het deelnemersveld. De mensen die zich vervolgens aanmelden als aanspreekpunt kunnen direct contact onderhouden met het keurmeesterteam. Dit jaar zal ik zelf nog zoveel mogelijk wedstrijden aanwezig zijn, maar dit is voor de toekomst niet houdbaar. Vandaar dit idee. Het zou mooi zijn als de vertegenwoordiging landelijk gespreid is. Lijkt u het leuk om als aanspreekpunt te dienen voor de mensen in de apporteersport en bent u vaak op de wedstrijden? Of hebben jullie een grote apporteergroep die u wilt vertegenwoordigen? Laat het aan mij weten via sport@fhn.nl. Samen maken we de sport!

Apporteer NK en Competitie 2020

We hebben met het keurmeesterteam en in samenspraak met het bestuur besloten om het NK en de competitie dit jaar te laten vervallen. Het zal namelijk heel lastig worden om nu nog aan de al geminimaliseerde eisen te voldoen. Daarnaast weten we nog niet zeker of de afgelaste wedstrijden uberhaupt wel ingehaald kunnen worden, ookal doen we natuurlijk wel ons best hiervoor om dit te realiseren, en is er nog veel onzekerheid over hoe het zal gaan ná 1 juni. Vandaar dit besluit en we zullen ons richten op de dagwedstrijden; diplomadagen en werkproeven.

Afgelaste wedstrijden Apporteren

Afgelaste wedstrijden 22 maart – Rijen 11 april – Horst 30 mei – Alphen a/d Rijn.
Beste deelnemers, De eerste intentie is om de afgelaste wedstrijden te verplaatsen naar later in het jaar. Voor de mensen die al hadden ingeschreven betekent dit dat het inschrijfgeld op dit moment niet wordt teruggestort, maar wordt geparkeerd. Mocht de wedstrijd toch niet door kunnen gaan, dan zal het inschrijfgeld – € 2,50 gewoon worden teruggestort. Ook als u op de nieuw geplande datum niet zou kunnen, kunt u gewoon uw inschrijfgeld – € 2,50 terugvragen aan de organisatie. De € 2,50 wordt in mindering gebracht ivm administratieve en al gemaakte kosten. Op deze manier kunnen we het verlies voor een ieder tot een minimum beperken.

Technische storing licentiebeheer

Door een technische storing kan het langer duren voor je licentieaanvraag verwerkt is. Wij vragen je begrip hiervoor.

Bij spoedaanvragen kun je altijd mailen naar licenties@fhn.nl

Licentiebeheer FHN

Komende wedstrijden en terugbetalingen

Tot nader order zullen er geen inschrijvingen meer opengaan. Het geld voor de inschrijvingen aan wedstrijden die reeds zijn overgemaakt zullen zo spoedig mogelijk worden teruggestort. Vanwege de extra bank kosten zal dit voor binnenwedstrijden 17 euro zijn, in plaats van €17,50 . Voor de buitenwedstrijden is het inschrijfgeld 16,-. Vanwege extra bankkosten zal er € 15,50 teruggestort worden.